Popović na obeležavanju Dana grada Subotice

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović prisustvovao je obeležavanju Dana grada Subotice, koji se obeležava povodom dobijanja statusa slobodnog kraljevskog grada, 1. septembra 1779. godine.

Podizanjem gradske zastave i svečanom sednicom Skupštine grada i bogatim kulturniim programom obeležen je Dan grada Subotice, 1. septembar. Uz brojne događaje koje organizuju ustanova kulture, Subotičani i njihovi gosti uživaju u raznovrsnom kulturnom programu.

Proslava Dana grada Subotice počela je u suboru 28. avgusta i trajaće do 4. septembra.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zahvalio se na gostoprimstvu i pozvao članove opštine Subotica da budu gosti na obeležavanju Dana opštine Gračanica.

„Čast mi je i zadovljstvo što sam gost na obeležavanju Dana grada Subotice. Naš narod mora da neguje zajedništvo gde god da se nalazi. Građani Subotice su uvek bili istinska podrška našoj Gračanici i verujemo da će tako ostati i ubuduće. To prijateljstvo nastavlja se i danas, nastavljamo da negujemo istinske bratske vrednosti, da čuvamo mir i nacionalne interese. Počastvovan sam što sam danas ovde i da zajedno sa našom braćom obeležimo Dan opštine Subotica . Uvek ste dragi gosti opštine Gračanica“, poručio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

Izvor RKM

Foto Opstina Gracanica

Comments

Pročitaj još