• Početna>
  • Vesti>

Vredna donacija KBC- u Priština sa sedištem u Gračanici

Srpska pravoslavna crkva i organizacije „Majka devet Jugovića“ i „Solidarnost za Kosovo“ su zbog još aktuelne situacije sa koronavirusom uvidele potrebu da se unapredi i osnaži rad Kliničko-bolničkog centra Priština u Gračanici, pa je stoga ovoj ustanovi donirana vredna medicinska oprema. Vladika Teodosije istakao je da oprema jeste vredna sa materijalne strane ali mnogo je značajnija jer se crkva, institucije i narod u teškim trenucima drži zajedno.

“Zbog situacije sa pandemijom u kojoj se nalazimo, osetili smo potrebu da, kao Crkva zahvaljujući našem prijatelju Arnou Gujonu i njegovoj organizaciji, damo svoj doprinos, kako bi se tvoriji još bolji usloviza pacijente koji se leče u bolnici u Lapljem Selu.Ovo je samo jedan mali znak pažnje i pomoći koji smo mi ukazali na svu žrtvu i ljubav koju su lekari pokazali prema pacijentima, među kojima je bilo i sveštenika, monaha i naših vernika koji su ovde izlečeni “, rekao je vladika Teodosije.

Donacija koja je uručena KBC-u Priština po rečima direktora Bratislava Lazića stigla je u pravom trenutku i bila je neophodna u daljoj borbi protiv koronavirusa.

“Izuzetno značajna donacija, koja je sprovedena ciljano. Dobili smo tačno ono što nam je potrebno. Moći ćemo da u kontinuitetu nastavimo lečenje našeg stanovništva. Ovakva donacija od naše srpske Crkve za nas ima dvostruki značaj, ne samo u materijalnom smislu koji jeste veliki ali i onom drugom duhovnom smislu, da jedna tako važna institucija, stub opstanka na Kosovu i Metohiji na takav način vodi računa o našem stanovništvu,njihovom lečenju i sprovođenju svega ono što je neophodno u teškim situacijama kao što je pandemija koronavirusa”, rekao je Lazić.

KBC se uspešno bori sa pandemijom kovida, a ova vredna medicinska oprema će olakšati rad zaposlenima u ovoj ustanovi naročito sada kada smo na pragu četvrtog talasa koronavirusa.

Izvor i foto: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još