• Početna>
  • Vesti>

Vučević: Nema boljeg kandidata za predsednika od Vučića

“Ne čekajući kongres stranke mogu da kazem da za mene nema boljeg klandaitat za predsednika od sadašnjeg, Aleksandra Vučića. Da ne zvuči pretenciozno, ali on ima i moralnu obavezu da ponovo bude kandidat, da se nastavi dalje razvoj Srbije i da ne dozvoli da se dovede u pitanje sve što je Srbija pod njegovim liderstvom uradila”.

Potpredsednik SNS Miloš Vučević izjavio je danas da za njega nema boljeg kandidata za predsednika Srbije od aktuelnog predsednika Republike Aleksandra Vučića, dodajući da očekuje da on prihvati kandidaturu, jer kako kaže, ima moralnu obavezu da nastavi dalje da radi na razvoju Srbije i da ne dozvoli da se sve do sada učinjeno dovede u pitanje.

Vučević je i izjavi za Tanjug podsetio da se između 21. i 24. oktobra očekuje kongres SNS, ukoliko to epidemiološka situacija dozvoli, da će svakako biti promena u stranci, ali da za njega nema dileme ko bi trebalo da bude kandidat na predsedničkim izborima.

Čanak na predizbornoj mini turneji po regionu

Vučević je rekao da ga ne čudi mini turneja šefa LSV Nenada Čanka po regionu i poruke koje šalje tokom susreta sa zvaničnicima tih zemalja, jer kako kaže, on očigledno, pred izbore želi da se pozicionira kao polititičae koji misli da Srbija treba da se odrekne KIM.

Vučević je kazao da se radi o politici Čanka koju dosledno vodi od 1990-tih godina.

Svakodnevni pokušaji spolja i unutra da se destabilizuje Srbija

Politička situacija u Srbiji je stabilna, ali nije sporno da smo suočeni sa gotovo svakodnevnim pokušajima da se ona destabilizuje, spolja i iznutra, smatra potpredsednik SNS i dodaje da postoji snažno “vezivno tkivo” između svih tih pokušaja destabilizacije.

Vučević dodaje da bi situacija mogla dodatno da se komplikuje kako se približavaju izbori, jer će rasti unutrašnje tenzije, ali i u odnosu na dalje razgovore Beograda i Prištine, pitanje KiM, pa očekuje da će biti raznih pritisaka na predsednika i državu Srbiju.

Nemojte pravnim aktima da terate da isto mislimo

Gradonačelnik Novog Sada osudio je nametanje odluku visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da dopuni Krivični zakon Bosne i Hercegovine, kojim se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

“Diktarurura je kada namećete nešto svima. Ako se neko oko nečega ne saglasi odmah ste zločinac ili saučesnik u zločinu. Dozvolite da postoje teme koje su pravno i istorijski osetljive, oko kojih postoji različita argumentacija”, rekao je Vučević za Tanjug.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još