• Početna>
  • Vesti>

Uklonjeni uvredljvi grafiti sa dečjeg igrališta u Sušici

Uvredljivi grafiti koji su u utorak osvanuli na dečijem igralištu u Sušici su jutros uklonjeni. Meštani ovog sela su, prema rečima predstavika lokalnog saveta Marka Simića, nakon ovog incidenta uznemireni, prenosi RTV KiM.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović kazao je da je da bezbednosna situacija u srpskim sredinama na Kosovu zabrinjavajuća. Popović koji je jutros obišao dečije igralište u Sušici napominje da do sada nije zabeležen nijedan incident u ovom multietničkom selu.

“To je veoma teška i uvredljiva poruka, pogotovu kada se tako nešto ispisuje na mestu na kome se igraju deca. Mislim da je sve ovo sinhronizovano i da je u poslednjih mesec dana pojačan intenzitet napada na srpsko stanovništvo na celoj terioriji Kosova i Metohije. Mnogo puta smo apelovali na policiju da radi svoj posao, tražili smo od Kfora da pojača potrole. U vazduhu se oseća da nešto nije kako treba. Dokle god ne budu pronađeni počinici, svi ljudi koji rade takve stvari osećaće se slobodno da to i ubuduće čine”, rekao je Popović. 

Predstavnik lokalnog saveta Sušice Marko Simić kazao je da je Sušica multietničko selo i da do sada nisu imali problema sa komšijama Albancima.

“Sumnjam da su ovo uradili meštani Sušice, pre bih rekao da su to došljaci koji dođu na vikend ili na 10-15 dana i pokušavaju da nešto ostvare, ali ne znam šta. Situacija nije naivna ni malo, meštani su uplašeni i uznemireni. Ja ne znam kako svoje dete da ohrabrim i šta da mu kažem da bi ga zadržao da ostane ovde”, kazao je Simić.

On napominje da su pripadnici kosovske policije jutros izvršili uviđaj i da je istraga o ovom slučaju u toku.

“Ništa konkretno nam nisu rekli, uzeli su izjave od mene i komšija. Iskreno se nadam da ubuduće neće biti ovakvih problema”, zaključio je Simić.

U Sušici trenutno živi više od 800 ljudi, a u samom selu ima oko 120 srpskih i oko 70 albanskih kuća.

Izvor: RTV KIM

Comments

Pročitaj još