• Početna>
  • Vesti>

Risto Jovanović pušten iz pritvora nakon plaćanje kaucije: Nisam kriv, video sam ko mi je bio podrška

Risto Jovanović iz Podgorice, koji je uhapšen na Gazimestanu zbog navodnog “izazivanja razdora i netrpeljivosti”, pušten je danas iz pritvora nakon plaćanja kaucije, prenosi Tanjug.

“Ne osećam se krivim. Pozdravljam sve ljudi koji su bili uz mene. U teškim trenucima sam shvatio ko mi je bio podrška”, rekao je Jovanović nakon izlaska iz pritvora, prenose Novosti.

Sud je ranije danas Rista Jovanovića osudio na šest meseci zatvora.

Istovremeno, sudi je objavio da može da prihvati zamenu kazne zatvora za novčanu u iznosu od 6.700 evra i zabranu ulaska na Kosovo i Metohiju u narednih pet godina, što su odbrana, Jovanović i njegova porodica prihvatili.

U odluci je navedeno da je Jovanović imao “nameru da izazove razdor i netrpeljivost” između etničkih zajednica tokom obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu.

Demokratski front potvrdio je da će platiti kauciju u iznosu od 6.700 evra za oslobađanje Jovanovića.

Risto Jovanović iz Podgorice uhapšen je tokom proslave Vidovdana na Gazimestanu, pošto je ukazao policiji, koja je građanima oduzimala srpska obeležja, da nemaju potrebe da pretresaju monahinju.

Pripadnici specijalne policije odveli su ga sa kapije ulaza u dvorište spomenika na Gazimestanu, ubacili u vozilo policije i, uz pratnju, udaljili se prema Prištini.

Jednomesečni pritvor određen mu je nekoliko dana kasnije, a suđenje je zakazano po hitnom postupku.

Izvor: Kosovo online / Tanjug

Comments

Pročitaj još