• Početna>
  • Vesti>

Popović: Radimo na rešavanju vodosnabdevanja u opštini Gračanica

Povodom neredovnog snabdevanja vodom meštani Sušice i Badovca organizovali su proteste kako bi na taj način pokušali da reše problem koji traje duže vreme.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, ističe da je Opština tu da uvek pomogne svom stanovništvu.

„Svake godine imamo problem sa restrikcijama vode u opštini Gračanica i to nije vezano samo za Sušicu i Badovac nego i za ostala mesta u opštini. Od samog početka upoznati smo sa problemom snabdevanja vodom Sušice i Badovca. Opština je preuzela sve što je u našoj moći. Ali za vodosnabdevanje zadužena je Regionalna kompanija vodovoda Priština, oni su nam čvrsto obećali da će mesta Sušica i Badovac dobiti vodu, naravno biće restrikcije vode kao i u svim mestima. Znamo za zabrinutost meštana i u kontaktu smo sa njima, ja verujem da ćemo ovog puta stvarno rešiti problem sa Regionalnom kopmanijom vodovoda Priština. Ako je potrebno mi ćemo svaki dan da sastančimo sa njima da ih jednostavno nateramo da tog problema više ne bude, znam za zabrinutost meštana jer bez vode nema ni života. Ono što treba svi meštani da znaju jeste da je Opština tu da uvek pomogne svom stanovništvu“ poručio je Popović.

Direktor javne službe i vanredne situacije Vladica Trajković, poručuje da meštani Badovca i Sušice trenutno imaju vodu.

„Snabdevanje vodom ne vrši Opština Gračanica već Reginolana kompanija vodovda Priština, Opština može samo da upućuje zahtev ka njima i da traži rešavanje problema. Razumem meštane Badovca i Sušice, takođe razumem i meštane Lapljeg Sela u zgradama i meštane Padališta i dela naselja prema Ajvaliji to su sve više tačke koje su i u ranijim periodima kada je veća potrošnja ostajali bez vode po nekoliko sati u toku dana. To se desilo i u prethodnom periodu jer je temperatura dostizala i do 40 stepenio, pored potrošnje zbog visokih temperatura imali smo i slučajeva nenamenskog korišćenja vode gde se zalivaju bašte, peru se trotoati i vozila i naravno da u takvim situacijama dolazi do toga da naselja na višim tačkama ostaju bez vode. Ja sam svakodnevno bio u kontaktu sa menadžerima i tehničkim osobljem Regionalne kompanije vodovoda kako bi se problemi rešili, u ovo je bio uključen i predsednik Popović kako bi se ti problemi rešili u što skorijem vremenu. Preko 450 domaćinstva je ostajalo bez vode jer su vršene restrikcije od 8 do 16 časova da bi meštani Badovca i Sušice imali normalno vodosnabdevanje. Oni su imali vodu po nekoliko sati ali prilikom otvaranja ventila za Laplje Selo i Preoce dolazi do pada nivoa vode tako da meštani Sušice i Badovca ostaju bez vode“, kazao je Trajković.

„Posle ovih kiša vodosnabdevanje se normalizovalo, prethodnih dana ja sam obilazio mešate, radimo na tome da se u svim mestmima vrši restrikcija kako bi mešatni Sušice i Badovca imali što više vode u toku dana“, dodao je Trajković.

Izvor RKM

Comments

Pročitaj još