• Početna>
  • Vesti>

Petković: Kurti se vara ako misli da kadrira u Vladi Srbije

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da to što je predsedniku Komisije za nestala lica Vlade Srbije, Veljku Odaloviću, jutros zabranjeno da uđe na KiM potvrđuje da Priština ne želi da se iskreno posveti pitanju nestalih.

Petković je poručio premijeru prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju, koji je na prethodnoj rundi dijaloga Odalovića nazvao ‘Gebelsom i Geringom’, da se ‘grdno vara’ ako misli da će zabranjivanjem Odaloviću da uđe na KiM da ‘kadrira’ u Vladi Srbije.

“Srbiju danas vodi predsednik Aleksandar Vučić, Srbija je suverena država i samostalno donosi odluke. Jedino ćemo mi odlučivati ko će biti na kojoj poziciji”, rekao je Petković novinarima u Beogradu, gde je prisustvovao parastosu ubijenim i otetim Srbima u Orahovcu pre 23 godine.

Naveo je da su Srbi mnogo postradali na KiM i da će delegacija Beograda sutra u Briselu insistirati na temi nestalih i da je beogradska strana ta koja insistira na tome da se pronađu svi nestali, dok, kako kaže, prištinska strana to čini samo ‘za medije’.

“Da je Prištini zaista stalo do pronalaska svih nestalih, otkopali bi još devet lokacija koje Beograd traži da se istraže, a nijedna nije istražena”, rekao je Petković.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još