• Početna>
  • Vesti>

Opština Leposavić nagradila najbolje učesnike akcije „Biramo najlepše dvorište, terasu, krug preduzeća“

U okviru akcije „Za lepšu, zdravu i uređenu životnu sredinu“, čiji je organizator i pokrovitelj opština Leposavić, danas je u skupštinskoj sali opštine Leposavić upriličen prijem i dodela nagrada za najbolje učesnike 17-te akcije „Biramo najlepše dvorište, terasu, krug preduzeća“ .

U okviru akcije, birano je najlepše uređeno dvorište, prostor oko stambenih zgrada, krug preduzeća, terasa, najlepši detalj, a u znak priznanja za ostvarene rezultate opština Leposavić je i ove godine opredelila značajna finansijska sredstva za nagrade i zahvalnice učesnicima akcije, objavljeno je na fejsbuk profilu Leposavić portal.

Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić, pohvalio je i čestitao najboljim učesnicima na osvojenim nagradama i tom prilikom istakao da su oni primer i podstrek svojim sugrađanima da se vrednim radom, trudom i kreativnošću, kroz uređenje životnog prostora, može očuvati životna sredina. 

„Ova akcija, koja je delom takmičarskog karaktera, značajna je jer su u njoj uključeni naši građani i to sa ciljem podizanja svesti i edukacije stanovništva o očuvanju i zaštiti životne sredine. Svedoci smo velikog broja divljih deponija koje nesavesni građani odlažu na mesta koja nisu predviđena za to ugrožavajući time životnu sredinu ali i zdravlje svih nas. Opština Leposavić je u prethodnom periodu uklonila neke od većih divljih deponija i nastavićemo i u budućem periodu da vodimo računa o sredini u kojoj živimo. Kako bi se smanjio broj tih deponija, upravo kroz ovakve akcije, želimo da dopremo do svesti svakog pojedinca i da zajedničkim snagama gradimo neko zdravije okruženje koje ćemo ostaviti generacijama koje dolaze“ rekao je Todić.

On je dodao da se do kraja godine očekuje otvaranje regionalne deponije „Savina stena“ u Srbovcu koja će rešiti problem odlaganja otpada sa kojim se suočava, ne samo opština Leposavić, već sve četiri opštine na severu KiM.

Samim puštanjem u rad regionalne deponije, doći do uklanjanja i rekultivacije deponije u Popovačkom polju koja predstavlja jedan od glavnih ekoloških problema opštine Leposavić.

Nagrade su dodeljene u sedam kategorija.

Nagrada za najlepši detalj pripala je Nikoli Kostoviću, za najlepšu terasu Danijeli Trboljevac, dok je najbolje uređeno urbano dvorište, dvorište Nataše Jovanović. Najbolje uredjeno seosko dvorište je vlasništvo Jugoslave Bojanić, za najbolji prostor oko zgrade nagrada pripala zgradi u Ulici Dositeja Obradovića a  Dečji vrtić Bambi iz Sočanice ima najlepši uređeni krug oko ustanove.

Akcija „Biramo najlepše dvorište, terasu, krug preduzeća“ sprovodi se već 17. godina za redom u organizaciji Opštinske uprave opštine Leposavić, sa ciljem da motiviše i ohrabri građane da uređuju svoj životni prostor i na taj način aktivno učestvuju u zaštiti i očuvanju životne sredine.

Nagrađeni učesnici pomenute akcije zahvalili su se rukovodstvu opštine na nagradama, a pre svega kako ističu drago im je i pozdravljaju održavanje ove  i sličnih akcija u okviru koje je prepoznat njihov trud i kreativnost.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još