• Početna>
  • Vesti>

Kurmehaj: Tužilaštvo nema saznanja o dvojici Srba u Dečanima

Glavni tužilac Osnovnog suda u Peći, Agim Kurmehaj, izjavio je da to tužilaštvo nema informacije o navodnom boravku dvojice Srba na području Dečana pre “trovanja određenog broja stanovnika” i da je s tim u vezi zatražio “hitan izveštaj” policije, preneo je prištinski portal KosovaPres.

On je to rekao nakon što su se juče u delu prištinskih medija pojavile tvrdnje da su pre trovanja određenog broja stanovnika s područja Dečana vodom, u blizini vodovoda viđena dvojica Srba.

Komentarišući te tvrdnje predsednik Aleksandar Vučić je rekao da Beograd ima detaljnu analizu kretanja dvojice Srba koja su se kretala na tom terenu vozilom sa novosadskim tablicama i da nisu bili ni blizu mesta za koje se tvrdi da su viđeni.

Vučić je rekao i da treba sačekati i čuti šta će još da se pojavi kao informacija u vezi sa slučajem trovanja.

Bacanje sumnje da su Srbi navodno odgovorni za trovanje u Dečanu došle su četiri dana uoči nastavka dijaloga u Briselu.

Inače, prištinski Institut za javno zdravlje saopštio je juče da su u uzorcima vode uzetih u ponedeljak iz regiona Dečana identifikovane određene bakterije koje mogu da utiču na zagađenje vode za piće.

Preporučeno je, između ostalog, da se poveća kontrola sanitarne i zdravstvene inspekcije, ali i da su timovi zaduženi za regionalni vodovod na terenu i deblokiraju kanalizacione čvorove i pronalaze slabe tačke u mreži, gde se voda za vodosnabdevanje meša sa kanalizacijom i septičkim jamama.

Predsednik opštine Dečani Baškim Ramosaj saopštio je juče da se broj onih koji se žale na zdravstvene probleme smanjue.

Ramosaj je na konferenciji za novinare rekao da regionalno vodovodno preduzeće “Hidrodrini” više neće biti nadležno za Dečane.

 

Izvor: Tanjug

Foto: Zvanična stranica Osnovnog suda u Peći

Comments

Pročitaj još