Vučić: Nisu bili ni 500 metara od izvorišta

Serbian President Aleksandar Vucic speaks during a joint media conference with European Union foreign policy chief Josep Borrell at the EEAS building in Brussels, Monday, April 26, 2021. (AP Photo/Virginia Mayo, Pool)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se dotakao i optužbi od strane pojedinih albanskih medija na Kosovu i političara da su “dva Srbina viđena u Dečanima neposredno pre masovnog trovanja”, navevši da “Beoograd ima analizu kretanja dva lica sa tablicama novosadskim i da nisu bila ni 500 metara blizu od izvorišta”.

Kako je istakao predsednik Vučić  “dešavaju se mnoge stvari”.

“Dešavaju se mnoge stvari, od njihovih pretnji do mnogo drugih stvari. Čekamo šta će sad da kažu. Ako ste pratili juče došlo je do žestokih uvreda šefa države Hrvatske i predstavnika BiH. Onda čujete da iza svega toga stoji Srbija. Onda ne razumete odakle dolazi takva izjava. Kada pogledate šta se sve zbiva postane vam jasno pod kakvim smo pritiskom. Shvatite koliko je opasna situacija, vidite koliko se svi naoružavaju. Albanci na Kosovu kupuju od Amerikanaca i iz Turske. To nije pretnja za nas. Ali isto moramo da pratimo, da budemo pažljivi. Imali smo sastanak u Generalštabu danas. Radimo na poboljšanju vojske. Nisam još uvek sasvim zadovoljan. Uvek ću tražiti više i bolje kao vrhovni komandant, ali u odnosu na prethodne godine Srbija je pojačala svoju borbenu sposbnost. U svakom slučaju nije sasvim laka situacija za nas”, rekao je predsednik Vučić.

Podsećanja radi, poslanica Alijanse za budućnost Kosova Time Kadrijaj iznela je sumnju da su “dva Srbina viđena u Dečanima pre prijavljenih slučajeva trovanjem vodom iz bunara” i pohvalila je lojalnost jednog od meštana koji je ovo prijavio policiji.

Izvor: Novosti online

Comments

Pročitaj još