• Početna>
  • Vesti>

Tužilac u Peći nema saznanja o Srbima u blizini bunara u Dečanima, traži izveštaj policije

Glavni tužilac u Peći, Agim Kurmehaj izjavio je da tužilaštvo nije obavešteno o navodnom prisustvu dvojice Srba u blizini bunara iz kojih se žitelji Dečana snabdevaju vodom, za koju se sumnja da je uzrok zaraze preko hiljadu njih.

Kurmehaj je rekao, prenose mediji u Prištini, da budući da tužilaštvo nije obavešteno o tom slučaju, zatražio je od dečanske policije da sastavi hitan izveštaj kojim će ga o tome obavestiti, a zatim će se pozabaviti potrebnim radnjama u tom pravcu.

Pojedini mediji su sinoć i tokom dana javljali da je u blizini dečanskih bunara navodno viđeno dvoje Srba, aludirajući da mogu da budu povezani sa trovanjem vodom.

Tužilac Kurmehaj o masovnom trovanju žitelja Dečana kaže da u ovom slučaju još uvek nije moguće doneti jasne zaključke.

“Po prijemu informacija o slučaju u Dečanu, angažovao sam dva tužioca koji su se intenzivno bavili ovim slučajem i koji su bili u direktnom kontaktu sa svim ostalim institucijama koje se bave rasvetljavanjem i razjašnjavanjem ovog slučaja. Intenzivno radimo. Bavimo se uglavnom sumnjama u ljudski faktor koji je mogao da prouzrokuje  tu posledicu. U ovoj fazi ne možemo da dođemo do jasnih zaključaka, ali verujem da ćemo vrlo brzo razgovarati o ovom pitanju”, rekao je Kurmehaj.

Institut za javno zdravlje u Prištini saopštio je da je analizom vode u Dečanima otkriveno više bakterija koje bi mogle da budu uzrok trovanja oko 1.500 žitelja tog grada.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još