• Početna>
  • Vesti>

Položen kamen temeljac za izgradnju kuće porodici Nešić iz Srbovca

Ministar za zajednice i povratak Goran Rakić položio je kamen temeljac za izgradnju kuće od 62 kvadratna metra šestočlanoj porodici Nešić iz Srbovca, čiju izgradnju u potpunosti finansira Ministarstvo za zajednice i povratak.

Rakić je tom prilikom istakao da je svaki položeni kamen temeljac za izgradnju kuća, garant porodica da će ostati i opstati na Kosovu i da je to ono najvažnije u njegovom radu.

”Predano radimo, da što većem broju porodica obezbedimo adekvatne uslove, izgradnjom novih kuća. Plan nam je da imamo što više ovakvih dana kada usrećujemo nove porodice i sa njima delimo radost”, kazao je Rakić.

On se zahvalio lokalnim samoupravama što koriste svaku priliku da ukažu na porodice kao što su Nešići i ulažu velike napore da im pomognu.

”Sami, bez saradnje sa lokalnim samoupravama, ne bi mogli da postignemo ovako dobre rezultate, što samo govori o tome koliko je bitna svakodnevna koordinacija i međusobna podrška. Veliko nam je olakšanje kada znamo da pomoć ide u prave ruke. To je dobar znak i u ovom pravcu treba da nastavimo. Biće još porodica koje ćemo pomoći na ovaj način”, istakao je Rakić.

Radoje Nešić ističe da nema veće sreće od toga što će za mesec ili dva na poklon dobiti novu kuću, da ranije nije mogao ni da zamisli da će rešiti životno pitanje i zahvalio ministru Rakiću ali i svima koji su mu pomogli.

Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković rekao je da ovo nije samo veliki dan za porodicu Nešić već i za njega lično, jer je zajedno sa ministrom Rakićem uspeo da zbrine jednu domaćinsku porodicu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još