• Početna>
  • Vesti>

Ambasada SAD u Prištini: Ignorišite glasine, čekajte činjenice

Ambasada SAD u Prištini pozvala je danas novinare i građane da ignorišu glasine o mogućim uzrocima masovnog trovanja u Dečanima i sačekaju da se saznaju činjenice.

Ambasada je na Tviteru istakla da Ministarstvo zdravlja iz Prištine veruje da je bakterija mogući uzrok simptoma trovanja.

“Naše misli su sa onima koji pate zbog ove vanredne zdravstvene situacije u Dečanima. Iako će biti sprovedeno još testova, Ministarstvo zdravlja veruje da je bakterija verovatni uzrok simptoma. Novinari, građani – ignorište glasine. Čekajte činjenice”, navela je ambasada.

Prištinski Institut za javno zdravlje saopštio je ranije danas da su u uzorcima vode uzetih u ponedeljak iz regiona Dečana identifikovane neke bakterije koje mogu da utiču na zagađenje vode za piće.

I predsednik opštine Dečan Baškim Ramosaj saopštio je prethodno da su ispitivanja Instituta za javno zdravlje pokazala da su u uzorkovanoj vodi iz nekoliko sela pronađene određene bakterije, zbog kojih postoji mogućnost da je voda za piće kontaminirana, ali i da se broj onih koji se žale na zdravstvene probleme smanjuje.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još