• Početna>
  • Vesti>

Drugi dan posete KiM Petković započeo u Berkovu obilaskom porodice Mašić

Drugi dan posete Kosovu i Metohiji direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković započeo je u selu Berkovo, u opštini Klina, gde je obišao porodicu Borka Mašića. 

U Berkovu je trenutno 11 povratničkih domaćinstava, većinom su to staračka domaćinstva sa jednim ili dva člana. Porodica Mašić, koju je ovog jutra posetio direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, je jedna od dve mlade porodice sa decom u ovom selu. Petković će u Berkovu  razgovorati i sa meštanima o problemima sa kojima se suočavaju. Potom će u Vidanju razgovarati sa jedinom Srpkinjom, povratnicom u Djakovicu, Dragicom Gašić.

Planirano je da Petković u Donjoj Gušterici poseti domaćinstva Gorana Šubarića i Siniše Lazića, koja su pretrpela veliku materijalnu štetu tokom januarskih poplava.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju će zatim u opštini Gnjilane, u selu Straža obići socijalno ugroženu, šestočlanu porodicu Denić, kojoj je sredstvima Kancelarije za Kosovo i Metohiju sagrađena kuća.

Petković će posetu Kosovu i Metohiji završiti u  selu Gornje Kusce, u opštini Gnjilane, gde će obići novoizgrađeni vrtić, koji će funkcionisati u okviru izdvojenog odeljenja PU „Kolibri“ iz Koretišta.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još