• Početna>
  • Vesti>

Petković: Samo jaka Srbija može da pomogne svom narodu na KiM

Foto Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković objavio je na svom Fejsbuk nalogu da samo jaka Srbija može da pomogne svom narodu na Kosovu i Metohiji, navodeći da 20. maja kreće isplata 100 evra za zaposlene, decu i penzionere i 200 evra za nezaposlene.

“Odlične vesti za naš narod sa KiM saopštio je predsednik Aleksandar Vučić Već 20. maja kreće isplata 100 evra za zaposlene, decu i penzionere i 200 evra za nezaposlene. Samo jaka Srbija može da pomogne svom narodu na Kosovu i Metohiji”, objavio je na svom Fejsbuk nalogu direktor Kancelarije za KiM dr Petar Petković.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas na Instagramu da će ovog meseca početi isplate novčane pomoći građanima.

Kako je precizirao, 6. maja biće isplaćeno 30 evra pomoći i podrške svim penzionerima, a dan kasnije korisnicima socijalne pomoći i zaposlenima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, 10. maja će biti isplaćeno 50 odsto mininalca srpskim preduzetnicima – malim, srednjim i velikim preduzećima, 12. maja isplata po 30 evra svim ostalim građanima koji su se prijavili. “Već 20. maja krećemo sa isplatom 100 evra za sve građane srpske nacionalnosti koji su se prijavili na Kosovu i Metohiji i 200 za nezaposlene na Kosovu i Metohiji. Odmah potom krećemo s drugom tranšom od 600 evra za naše prevoznike”, najavio je Vučić.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još