• Početna>
  • Vesti>

Lazić: Tepšić će biti zbrinut, uz pomoć Kancelarije za KiM rešićemo njegovo stambeno pitanje

U požaru, koji se rano jutros dogodio u  selu Staro Gracko kod Lipljana, Miroslavu Tepšiću izgoreo je deo kuće, koja je i inače bila u veoma lošem stanju i koja je nakon požara gotovo čitava uništena.

Komšije su brzo reagovale i pozvale vatrogasnu službu i policiju, a onda zajedno sa vatrogascima učestvovali u gašenju požara, koji je brzo lokalizovan.

Na svu sreću Miroslav se u trenutku požara nalazio u drugom delu kuće i nije povređen, ali je ostao bez krova nad glavom.

Meštanin Starog Gracka Ranko Vujačić, inače komšija nesrećnog čoveka,  kaže da su komšije spremne da mu pomognu, ali da je Miroslavu potrebno dugoročno rešenje stambenog pitanja.

Predsednik Privremenog organa opštine Lipljan Zlatko Lazić, koji je odmah po saznanju o ovom nemilom događaju  obišao Tepšića, ističe da je najbitnije da je čovek živ i zdrav, jer kako je rekao “ljudski život nema cenu”.

“Mi ćemo već danas u saradnji sa Crvenim krstom i Centrom za socijalni rad obezbediti privremeni boravak Miroslavu, a kasnije naravno uz pomoć Kancelarije za Kosovo i Metohiju i rešiti njegovo stambeno pitanje”, kaže Lazić.

Miroslavu su odmah obezbeđene osnovne životne namirnice, a on će u toku dana privremneno biti smešten u kontejneru.

Ovo inače nije prva nesreća koja je zadesila porodicu Tepšić nakon ratnih sukoba na KiM. U masakru žetelaca u Starom Grackom 23 jula 1999. godine porodica Tepšić ostala je bez jednog člana, koji je rođeni stric Miroslava Tepšića.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još