• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Čestitam Srpskoj listi na osvojenih 10 mandata

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Srpskoj listi na osvojenih svih 10 mandata na današnjim parlamentarnim izborima na Kosovu.

Gostujući u emisiji “Hit Tvit” na TV Pink, Vučić je rekao da je to dobra vest.

“Čestitam našem narodu. Nadam sam se tome i to je važna stvar, jer nama predstoji težak period”, naglasio je Vučić gostujući u emisiji Hit tvit na Pinku.

Vučić je tako prokomentarisao podatak da je Srpska lista osvojila 99,14 odsto glasova u Severnoj Mitrovici.

“Kako to da Rada Trajković nije dobila ništa? Izgleda narod zna ko šta tamo radi i ko radi u njihovom interesu”, rekao je Vučić.

Kaže da je dobio informaciju da Albanci pokušavaju da u Konferenciju ustavnih sudova učlane Kosovo, kao u međunarodnu instituciju.

“To ćemo da pratimo i ako je to zaista istina i ako se pokaže do kraja februara i do početka marta da je to istina, to onda znači da oni više ne poštuju nijednu normu vašingtonskog sporazuma. Nema problema, ali mi ćemo biti primorani da na to odgovorimo. A odgovor im se neće dopasti, biće diplomatski i ozbiljan i odgovoran”, poručio je Vučić.

Ne verujem da će se radovati novim povlačenjima priznanja, a ja sada mogu da im kažem da će ih biti, poručio je Vučić i zamolio ih još jednom da se urazume i da poštuju sporazume koje su potpisali, naglasio je predsednik.

“Ako to ne žele da poštuju, odgovorićemo onako kako to ozbiljna i odgovorna država čini”, poručio je Vučić.

Izvor: Kosovo Online

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još