• Početna>
  • Vesti>

Vujić i Popović večeras u Lepini: Kancelarija za KiM će pomoći u saniranju štete nastale usled poplava

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Ivan Vujić i predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišli su večeras poplavljena domaćinstva u Lepini.

“Večeras u Lepini niko ne spava, ali ono što je najbitnije jeste da niko nije životno ugrožen i da su svi bezbedni. Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Vlada Republike Srbije će pomoći u saniranju štete, koja je nastala kao posledica poplave. Formirani su Krizni štabovi i opštinske komisije koje će utvrditi stepen nastale štete i čim se voda povuče u svoja korita, mi ćemo krenuti da popravljamo kuće i bićemo brzi i efikasni u tom poslu”, istakao je Vujić.

On je napomenuo da su predstavnici Kancelarije za KiM i Vlade Republike Srbije svakodnevno na terenu i sa stanovništvnom Kosova i Metohije.

“Ja sam večeras razgovarao sa meštanima, koji su zabrinuti ali oni znaju da smo mi tu, imaju poverenje u nas i znaju da ćemo ispuniti ono što smo obećali”, naglasio je Vujić.

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, koji je u toku dana više puta obilazio poplavljena područja, istakao je da se u nekim delovima opštine voda povukla, dok se u pojedinom mestima i dalje bore sa vodenom stihijom.

“Sam dolazak pomoćnika direktora Kancelarije za KiM govori da naša država brine o nama. Narod na KiM nije sam i sigurno će Kancelarija za Kosovo i Metohiju pomoći našem stanovništvu u saniranju štete koje su nastale usled poplava. Ovakve poplave se do sada na centralnom delu Kosmeta nisu dešavale, dosta kuća je poplavljeno”, istkao je Popović i dodao da se voda u pojedinim delovima opštine povukla, ali na žalost i dalje postoje delovi gde se naši meštani i još uvek bore sa vodenom stihijom.

Ekipe opštinskih službi bile su prethodne, a biće i ove noći na terenu, kako bi pomogle ugorženom stanovništvu.

Izvor RTV Gracanica

Comments

Pročitaj još