• Početna>
  • Vesti>

Haradinaj: Lideri OVK su nevini, produžetak mandata Specijalnog suda je nepravedan

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj smatra da je produžetak mandata Specijalnog suda za zločine na Kosovu nepravedan, i navodi da se Kosovo već jednom suočilo sa takvim optužbama, prenosi Gazeta Ekspres.

Haradinaj kaže da su lideri OVK nevini i da je “rat OVK bio odbramben i čist“, a kao dokaz za to naveo “masakre srpskih snaga koji su se dogodili u opštini Orahovac i nekoliko drugih opština na Kosovu“.

“Imajući u vidu da je naš rat bio odbramben i za oslobođenje, ispravan i čist, vojnici i lideri OVK su nevini što se najbolje dokazuje ovde u Orahovcu. Mi smo na mestu mnogih masakra za koje znamo, dva u Kruši, Silji, Pastasel, sam Orahovac, čitavo ovo područje je mučeničko. Imamo na umu i sudbinu nestalih, kao i slučaj počasnog aktiviste i profesora Ukše Hotija. Zaista je nepravedno i čestitam svim saborcima, svim vojnicima dan zastave, nezavisnost Albanije i proslavu OVK“, rekao je Haradinaj.

On je istakao da se opozicija i pozicija moraju ujediniti u znak podrške, ali i u sprovođenju zakona o zaštiti vrednosti OVK.

Izvor: Kosovo online / Gazeta ekspres

Comments

Pročitaj još