• Početna>
  • Vesti>

Vlada Srbije donela odluku da se ograniči rad ugostiteljskih objekata ali ne i kretanja građana

Vlada Srbije donela je danas odluku da ograniči rad ugostiteljskih objekata, kafića, noćnih klubova, restorana, kao i tržnih cenatara, prodavnica, od 21 sat do pet sati ujutru, saopštila je premijerka Ana Brnabić.

Od te mere izuzete su apoteke, dostava hrane, pumpe za točenje goriva, i privreda koja radi i “treću smenu”.

Brnabić: Uspeli smo da zaravnimo epidemiološku krivu


Uspeli smo da zaravnimo epidemiološku krivu, ali moramo na tome da je održimo još nekoliko dana da bi onda, nadamo se, počela da pada, izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je na konferenciji u Vladi Srbije navela da iz dana u dan, zajedno s predsednikom Aleksandrom Vučićem, prati kakva je epidemiološka kriva u zemlji.

Razmislićemo o maskama na otvorenom, ali svest je ključna

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će se razmisliti i o meri obaveznog nošenja maske na otvorenom, ali je dodala da više veruje u svest pojedinca, nego u kaznenu politiku.

“Stavite masku na otvorenom prostoru, ako vidite da ne možete da držite distancu”, apelovala je Brnabić.

Srbija i dalje u zelenoj zoni,u poređenju sa ostali

Srbija trenutno ima jednu od najmanjih stopa smrtnosti od korona virusa u Evropi, ali i u svetu, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić dodajući da u Srbiji smrtnost iznosi 1,3 odsto.

To na najbolji način pokazuje pokazuje znanje i posvećenost lekara i zdravstvenih radnika u ovoj borbi, istakla je ona i zahvalila im na tome.


Balans između zdravstvenih mera i privrede


Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je Srbija sve vreme tokom borbe sa korona virusom imala pravi balans između zdravstvenih mera i potreba privrede.

Brnabić je rekla da je to veoma važno, jer je država imala puno vanrednih troškova za zdravstvo i za podršku privredi i građanima.

Brnabić: Ne razmišljamo o zabrani kretanja

Premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je danas da vlada trenutno ni ne razmišlja o zabrani kretanja, što bi, inače, bila sledeća mera u borbi protiv korona virusa.

„Ukoliko bude najneophodnije, mi ćemo ići sa tom merom, ali u ovom trenutku ni ne razmišljamo o tome. Znamo da je to sledeća mera, ali sva predviđanja su da će sada usvojene mere dati rezltate i da će broj novozaraženih početi da opada“, objasnila je Brnabić nakon sednice Vlade.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još