Vilijamson: Nije kasno za suđenje liderima OVK

Nekadašnji tužilac Euleksa Klint Vilijamson, koji je istraživao zločine na Kosovu i trgovinu ljudski organima, izjavio je da je čitajući optužnicu protiv lidera OVK video da je ona potvrda svega što je urađeno dok je on bio glavni tužilac istražne radne grupe i da nije kasno za suđenje liderima OVK.

U intervjuu za albansku televiziju ORA, Vilijamson je poručio da je važno reći da se u ovom trenutku optužbe moraju dokazati na sudu i da će optuženi imati priliku da iznesu svoju odbranu.

Na pitanje da li je prekasno za ovo suđenje, jer su već prošle 22 godine od vremena rata, Vilijamson je naglasio da je dugo trebalo da se dođe do ove tačke na kojoj smo sada i da zato niko nije sretan, prenosi Kosovo Onlajn.

“Često smo viđali slučajeve koji uključuju optužbe za ratne zločine kojima su bile potrebne godine i godine da dospeju pred sud. Proces protiv lidera Crvenih Kmera u Kambodži započet je više od 30 godina nakon počinjenih zločina”, rekao je između ostalog Vilijamson i potvrdio da je moguće istražiti i pronaći dokaze o ratnim zločinima i zločinima protiv čovečnosti i nakon što su prošle dve decenije od rata.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još