• Početna>
  • Vesti>

Ministarsvo za zajednice i povratak nastavlja akciju podele paketa povratnicima i socijalno ugroženim porodicama

Predstavnici  Ministarstva za  zajednice i povratak  u poslednja dva dana obišli su 16 socijalno ugroženih i povratničkih porodica u Metohiji, centralnom Kosmetu i Kosovskom pomoravlju  i podelili im pakete sa hranom. Od početka pandemije do danas od ovog  ministarstva je ovakav vid pomoći dobilo je oko 3500 zitelja Kosova i Metohije.

Baki Milanki, koja se posle više od dve decenije vratila u svoje rodno mesto najveća je želja da dočeka dan kada će joj se ovde pridružiti i njeni najmiliji.

Ovu 69-ogodišnju staricu, koja živi sama u povratničkom selu Bića sa svega tri srpska domaćinstva, svaka poseta mnogo obraduje.

„Žele da se vrate, i dva sina i četiri unučeta, snaje, svi hoće da se vrate. I sada bi došli ali nemaju gde, dok se ne napravi kuća…“, rekla je baka Milanka i izrazila zahvalnost Ministarstvu na pomoći.

Povratničkim i socijalno ugroženim porodicama na KiM podrška i pomoć koju redovno dobijaju od Ministarstva za zajednice i povratak puno znači.

Đorđije Đorović zahvalio se takođe Ministarstvu i resornom ministru Daliboru Jevtiću na poseti i donaciji i obećao da će se potruditi da što više doprinese razvoju sela u kome živi. Zahvalnost je izrazila i Stanija Anđelković iz Kosova Polja kojoj, kako kaže, znače i pomoć i poseta jer je sama, stara, bolesna a i ne oseća slobodu kako bi se sama kretala.

Prema rečima Uroša Staletovića, pr Ministarstva za zajednice i povratak reč je o značajnoj pomoći. Paketi teže oko 100 kilograma.

„Ono što smo u prethodnom periodu radili i pored problema sa kojima se suočava Ministarstvo za zajednice i povratak jeste da smo u prvom talasu pandemije koronavirusa pomogli preko 850 porodica što je oko 3500 korisnika. Rešenost ovih ljudi da opstaju u ovakvim sredinama daje nam vetar u leđa da još snažnije radimo na procesu povratka“, rekao je Staletović.

Glavni cilj Ministarstva za zajednice i povratak i u narednom periodu biće da se svim interno raseljenim licima koja žele da se vrate u svoja rodna mesta omogući povratak i opstanak.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još