• Početna>
  • Vesti>

Udruženja Crnogoraca sa KiM pozvala birače da glasaju za opozicione liste

Crnogorski politički subjekti i Udruženja građana sa Kosova i Metohije, danas su zajedničkim saopštenjem pozvali građane Crne Gore da na parlamentarnim izborima 30 avgusta, glasaju za opoyicione liste.

Unija Crnogoraca Kosova, Crnogorska liberalna stranka i Udruženje kosovskih Crnogoraca „Matica“ sa današnjeg zajedničkog sastanka u Kosovu Polju poručuju da je „krajnje vrijeme da Crna Gora osvane oslobođena od nenarodne vlasti koja je uništila njenu privredu, srozala njenu kulturu i bacila ljagu na herojsku i junačku tradiciju i istoriju naše slavne postojbine“.

„Pridružujemo se apelu našeg mitropolita Amfilohija da svi izađete i glasate protiv bezakonja i za odbranu svetinja koje je napao nakazni i izdajnički režim u Podgorici. Vaša pobjeda biće i naša pobjeda. Vašom pobjedom olakšaćete i život ugnjetavanim i ponižavanim Crnogorcima na Kosovu i Metohiji. Sa narodom Crne Gore smo, i jedva čekamo da 30. avgusta dođemo da vas bratski izgrlimo i izljubimo, da jedni drugima čestitamo pobjedu, iako nama vlast ne da pravo glasa kao što daje mogućnost Bošnjacima i Albancima sa Kosova i Metohije da glasaju i u Crnoj Gori i ovdje gdje inače žive“ – stoji u apelu Slobodana Vujičića, predsednika Unije Crnogoraca Kosova, te Radomana Doderovića predsednika Crnogorske liberalne stranke i Bobana Filipovića, prvog čoveka Udruženja kosovskih Crnogoraca „Matica“.

Uniju Crnogoraca Kosova pored CLS i Udruženja kosovskih Crnogoraca „Matica“ čine i Udruženje Crnogoraca Kosova, Nova snaga, Građanska inicijativa „Luča“, “Udruženje žena porijekom iz Crne Gore“ i Udruženje Crnogoraca Kosova „Duklja“.

Sve ove asocijacije podržale su apel građanima Crne Gore kojim se pozivaju da poverenje 30.avgusta daju opozicionim listama. Kosovske Bošnjake i Albance, koji su, kako se u saopštenju kaže “nezakonito duplo upisani kao glasači”, pozvali su da ne idu na glasanje jer time rizikuju gubljenje državljanstva i krivičnu odgovornost.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, saopštenje

Comments

Pročitaj još