• Početna>
  • Vesti>

Popović: Zdravlje naših sugrađana najbitnije – nastavljamo sa započetim projektima

O, trenutnoj epidemiološkoj situaciji korona virusa na teritoriji opštine Gračanica, sastanku sa potpredsednikom kosovske vlade i ministrom za lokalnu samoupravu Goranom Rakićem, projektima koji se ralizuju u opštini Gračanica, otvaranju srednjoškolskog centra, omladinskog centra , rekonstrukciji Bergen naselja i drugim temama u Dnevniku RTV Gračanica govorio je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

„Epidemiološka situacija na teritoriji Gračanica je sada povoljnija nego što je bila prethodnih nedelja. Nema opuštanja, samo poštovanjem mera sprečićemo širenje korona virusa. Danas je jedna novozaražena osoba, a ukupno obolelih u Gračanici je 73 osobe. Krizni štab opštine Gračanica i KBC Priština-Gračanica spremni smo za novi drugi talas, koji najavljuju epidemiolozi i da bi se izborili sa virusom potrebna je i saradnja meštana. Ovo je virus za koji ne treba da nas bude sramota, čim se oseti bilo kakav simptom, da se odmah javi Kovid ambulanti i da se odmah započne lečenje kako ne bi bilo posledica“.

Uprkos pandemiji korona virusa, opština Gračanica nastavlja sa radovima koji su planirani , kao i novim projektima za bolji život svih sugrađana u Gračanici.

„Nedavno je u prvu zvaničnu posetu opštini Gračanica dolazio potpredsednik kosovske vlade i ministar lokalne samouprave Goran Rakić. U svakodnevnoj smo komunikaciji i imamo konstruktivne razgovore, trenutno sa ovim ministarstvom radimo uređenje rečnog korita reke Gračanke. Gospodin Rakić je bio zainteresovan za sve projekte koji su trenutno u opštini Gračanica. Ministarstvo u ponedeljak otvara konkurs za infrastrukturne projekte, gde će konkurisati opština Gračanica. U narednom periodu otvoriće još dva konkursa , jedan će biti za podršku svim institucijama za borbu protiv KOVIDA- 19, drugi je za omladinu, a treći Ministrastvo za lokalnu samoupravu i Svetska banka uputiće poziv opštinama koje imaju najbolji učinak, i tu će opština Gračanica aplicirati pa se nadamo i pozitivnim odgovorom“, rekao je Popović.

Izgradnja Srednjoškolskog centra u Lapljem Selu je nešto sporija zbog akutelne pandemije koronavirusa i biće završen tokom novembra, rekao je predsednik opštine Gračanica u Dnevniku RTV Gračanica Srđan Popović.

„Objekat je od vitalnog značaja za našu opštinu i naša deca, ali i nastavni kadar, imaće po završetku izuzetne uslove za rad. Malo će radovi kasniti zbog aktuelne pandemije i od izvođača radova sam dobio informaciju da će objekat biti završen do 21. novembra. Oduševljen sam izgledom zgrade, koja će pre svega rasteretiti mnoge naše škole i rešiti problem sa prostorom. Ovde će biti smeštene Gimnazija, Medicinska i Ekonomska škola. Vidim da su i direktori škola zadovoljni u kakvim će uslovima raditi, a na lokalnoj samoupravi je da nađe način da opremi zgradu“, kazao je Popović.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još