• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Podeljeni lekovi i hrana, nema novozaraženih u srpskim sredinama na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je večeras da su u opštinama Gnjilane, Zvečan, Vitina, Vučitrn, Kosovska Kamenica i Leposavić podeljeni lekovi i paketi sa hranom socijalno ugroženom stanovništvu i da u srpskim sredinama na Kosovu nije bilo inficiranih koronavirusom u poslednja 24 sata.

„U opštinama Gnjilane i Zvečan nabavili smo i distribuirali neophodne lekove i hranu građanima. U opštinama Vitina, Vučitrn i Istok obezbedili smo lekove. U opštini Kosovska Kamenica obezbedili smo i podelili lekove za 126 lica i pakete sa hranom i higijenskim sredstvima za socijalno ugrožene porodice”, naveo je Đurić u redovnom izveštaju na svom Instagram nalogu.

U opštini Leposavić lekovima smo snabdeli 177 lica i veći broj porodica osnovnim životnim namirnicama. U Gračanici obezbedili smo 80 džakova brašna socijalno ugroženim porodicama, precizirao je direktor Kancelarije za KiM.

Dodaje da u Leposaviću i Štrpcu počinje sa radom zelena pijaca.

Đurić je potvrdio da u većinski srpskim sredinama na Kosovu nema novoobolelih od koronavirusa i ali da je u poslednja 24 sata od posledica koronavirusa preminula jedna osoba.

„Do danas je ukupno obolelo 116 osoba, izlečene su 104, a preminulo je 10 lica. Oboleli su iz Kosovske Mitrovice (43), Zvečana (25), Leposavića (24),Zubinog Potoka (24). Oboleli su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (1) i Studentski centar Kosovska Mitrovica (1)“, precizirao je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM je dodao da je lice iz Zubinog Potoka preminulo, Jedno lice iz Leposavića je izlečeno i da je u poslednja 24 časa testirano 10 lica.

„Do sad je testirano 1.476 lica iz opština Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić. Radimo na utvrđivanju kontakata svih zaraženih lica”, naveo je Đurić u izveštaju.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još