• Početna>
  • Vesti>

Prevoznik iz Gračanice: Traže dezinfekciju nakon svake linije koja košta 20 evra, to se ne isplati

Kosovsko Ministarstvo saobraćaja juče je obavestilo prevoznike o uslovima po kojima mogu da se vrate na posao, nakon što je započeta druga faza ublažavanja mera kojom je predviđeno i vraćanje međugradskog prevoza. Prema navodima vlasnika TTP „TREND“ iz Gračanice, Mirka Todorovića koji je prethodno saobraćao na liniji Gračanica-Severna Mitrovica, od prevoznika se zahteva da posle svake linije vrše dezinfekciju vozila u Prištini, koja košta 20 evra. „Putinika nema, to se ne isplati“, poručuje Todorović.

Juče je otpočela druga faza ublažavanja mera usvojenih u borbi protiv koronavirusa na Kosovu. Ovom fazom omogućen je međugradski prevoz, ali uz posebne dozvole.

Kako je za KoSSev potvrdio Todorović, kosovsko Ministarstvo saobraćaja juče je obavestilo prevoznike o novim uslovima po kojim mogu da se vrate na posao.

Ovom posebnom dozvolom, kako navodi naš sagovornik, obavezna je dezinfekcija vozila posle svake linije, koja se vrši u Prištini, a za koju prevoznici plaćaju 20 evra. To je neprihvatljivo, tvrdi.

„Plaćati posle svake linije 20 evra, a ljudima je dozvoljeno kretanje 2 sata, nikako se ne isplati, jer nema ko da putuje“, kaže Todorović.

Todorović je prethodno saobraćao na relaciji Gračanica-Kosovska Mitrovica sa četiri linije, dok su mu mušterije uglavnom bili studenti koji studiraju u Kosovskoj Mitrovici.

Iako je međugradski saobraćaj dozvoljen, ovaj prevoznik tvrdi da još uvek neće početi da vozi na ovoj relaciji.

„Nastave nema, fakulteti ne rade, ja nemam dovoljno putnika, ne isplati se nikako da posle svake linije plaćam 20 evra za dezinfekciju“, poručuje.

Todorović ujedno navodi da na autobuskim stanicama u Prištini nema ni putnika, a ni prevoznika i da iz Ministarstva saobraćaja Kosova nisu dobili nikakve informacije o tome kada će biti uspostavljen normalan linijski saobraćaj.

Ipak, nada se da će početkom juna, za kada je predviđena treća faza ublažavanja mera, linijski prevoz ponovo biti vraćen u normalu.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još