Grenel: Ukinuti takse, nema razmene teritorije

Specijalni izaslanik predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog između Kosova i Srbije Ričard Grenel u intervjuu za T7, rekao je da bi nova Vlada trebalo da ukine taksu na srpske proizvide.

“Gledajte, nećemo se umešati u politiku. Narod na Kosovu će izabrati vladu, oni će birati svog lidera, ali Sjedinjene Države će odabrati svoju politiku i naša politika je veoma stabilna, bez obzira na to ko je na vlasti. Porez treba da se ukine jer verujemo da Taksa od 100 odsto nanosi štetu vašoj ekonomiji “, naglasio je 

Dalje je naglasio da SAD pokušavaju da pomognu Kosovu, da pomognu Srbiji, celom regionu, da stvore područje ili region koji ima radna mesta i nadu za mlade da bi mogli da ostanu u regionu i imaju kvalitetna radna mesta, da osnivaju svoje porodice i da ove porodice imaju prosperitet, on je još jednom ponovio da kada se taksa ukine onda Kosovo i SAD mogu sarađivati.

Grenel je ponovio da nikada nije razgovarao sa Tačijem i Vučićem o razmeni teritorija kao rešenju između Kosova i Srbije.

“Nikada, nikada nismo raspravljali o tom pitanju  u mom prisustvu i dozvolite mi da budem jasan. Rekao sam ovo ranije. To smo rekli i putem Tviterua, dali smo izjave za medije. Ovo nam nije prvi put što smo jasni da ove glasine su prosto glasine”, rekao je on za T7.

Upitan da li je zamena teritorija dobra opcija za njega, Grenel je to isključio rekavši da to ne vidi kao opciju.

Govoreći o odnosima SAD i Kosova, o kojima se na Kosovu raspravlja zadnjih meseci, Grenel je rekao da američki narod voli narod Kosova.

„Posvećeni smo narodu Kosova, ali kad smo kod politike, Sjedinjene Države, američka vlada, američki narod imaju pravila za našu pomoć.

“Ne želimo biti u takvoj poziciji da naša pomoć bude zagarantovana, bez obzira na to  kako se ponaša druga strana”, rekao je.

Izvor: RTK 2

Foto: RTK

Comments

Pročitaj još