• Početna>
  • Vesti>

K. Mitrovica: Privedene tri osobe zbog posedovanja vatrenog oružja i kršenja mere zabrane kretanja

Foto: Ilustracija

Kosovska policija privela je juče tri osobe u Kosovskoj Mitrovici, zbog kako kažu u policiji “nepostupanja po zdravstvenim propisima tokom epidemije i neovlašćenog vlasništva, kontrole i posedovanja vatrenog oružja“. Nakon privođenja, lica su poslata u karantin u Prištini. Zbog kontakta sa njima četiri policijaca nalaze se u samoizolaciji.

Patrola policijske stanice Mitrovica Sever, u ulici Vlade Ćetkovića zaustavila je sinoć vozilo marke Tojota zbog kršenja mere zabrane kretanja u vremenu od 20 od 6 časova, rekao je za Radio Kosovku Mitrovicu regionalni portparol, poručnik Branislav Radović.

Prema njegovim rečima, tri lica koja su bila u vozilu privedena su u policijsku stanicu, a kod privedenih I u njihovom vozilu, pronađeno je vatreno oružje – pištolj marke M57, sa jednim okvirom i 4 metka, kalibra 7,62 mm u iliegalnom posedu.

“Za vozilo, kosovski Albanac  sa inicijalima F.L. (1992), nije imao nikakvu dokumentaciju, a u vozilu su pronađene tri različite registarske trablice, kosovskog registracionog područja. U vozilu su bila još dva lica kosovski Albanac sa inicijalima B.L. (1999) i Srpkinja M.K. (1999), rođena u Republici Srbiji. Obavešten je dežurni tužilac koji je okarakterisao slučaj kao neovlašćeno vlasništvo, kontrola i posedovanje vatrenog oružja, a slučaj ide u redovnu procedu. Za vozilo će se naknadno utvrditi činjenično stanje“ kaže Radović.

Ova lica se terete i za krivično delo “Nepostupanje po zdravstvenim propisima tokom epidemije”.

Srpkinja M.K. je prilikom saslušanja, rekla da je 21. marta prešla administrativni prelaz, ali ilegalnim putem. 

To je prijavljeno callcentru u Prištini, a lica su nakon završene procedure u policiji prebačena u Centar za epidemiju odnosno karantin u Prištini.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još