• Početna>
  • Vesti>

Arlov: Od prodatih slika 2.000 KM za Dnevni centar “Podrži me – 9. januar”

Predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov izjavio je da su na humanitarnoj aukciji 19 slikara iz Republike Srpske i Srbije u Banjaluci za 2.000 KM prodate četiri slike, a dobijena sredstva biće usmerena za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici.

Arlov je naveo da su od ukupno 28 doniranih slika prodate četiri po pojedinačnim cenama od 500 KM, a još pet je rezervisano, te pozvao ljubitelje umetnosti i humane ljude da ih kupe, jer je aukcija otvorena do subote, 30. novembra.

On je podsetio da je ova aukcija otvorena u Muzeju Republike Srpske pre dva dana, u organizaciji te ustanove kulture i Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

“Aukciju je Odboru predložio slikar Branko Milošević iz Banjaluke sa još 18 kolega iz Republike Srpske i Srbije koji su donirali ukupno 28 slika kao poklon za izgradnju Dnevnog centra `Podrži me – 9. januar`”, rekao je Arlov, prenosi Srna.

On je podsetio da akcija prikupljanja novca za izgradnju centra u Kosovskoj Mitrovici  traje do 31. decembra, a realizuje se posredstvom lokalnih zajednica, preduzeća, osnovnih i srednjih škola, udruženja, dečjih vrtića i humanih ljudi iz cele Republike Srpske.

Arlov je naveo da će taj centar imati površinu od oko 700 metara kvadratnih i gradi se za potrebe 140 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.

“Planirano je da radovi budu završeni do Prebraženja Gospodnjeg – 19. avgusta naredne godine”, rekao je Arlov.

Arlov je pozvao sve humane ljude da pozovu broj 1412 i doniraju jednu KM za izgradnju ovog značajnog objekta namenjenog za ovu kategoriju dece i mladih ljudi.

“Novac je moguće uplatiti i na žiro račun Odbora 5551000034196545”, poručio je Arlov.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još