Zlatanu Krstiću još dva meseca pritvora

Mera sudskog pritvora za još dva meseca, produžena je Zlatanu Krstiću iz Kragujevca, kojeg kosovsko Specijalno tužilaštvo sumnjiči da je izvršio krivično delo „ratnog zločina protiv civilnog stanovništva“, potvrdio za “Radio Kontakt plus”, njegov advokat Dejan A. Vasić.

Meru pritvora Zlatanu Krstiću, produžio je sudija za prethodni postupak posebnog odeljenja Osnovnog suda u Prištini, Arben Hoti.

Krstića kosovski specijalni tužilac, Vadet Gaši dovodi u vezu sa nestankom, a kasnije i likvidacijom četvorice članova porodice Nuha iz sela Nerodimlje, u opštini Uroševac, navodi advokat Dejan A. Vasić.

Međutim, Vasić tvrdi da na osnovu do sada izvedenih dokaza, ništa ne ukazuje na to da je njegov branjenik izvršio bilo koju nezakonitu radnju, te da je očekivao da će Krstiću biti ukinut pritvor.

“Do sada izvedeni dokazi koje je izveo specijalni tužilac ne ukazuju da je moj branjenik izvršio bilo koju nezakonitu radnju, pa me tim pre i čudi odluka tužilaštva da se izvrši ponovna ekshumacija ubijenih, s obzirom na to da se tokom postupka nije dovodila u pitanje njihova protivpravna likvidacija. Na telima žrtava ne mogu ostati tragovi počinioca, pa ovu radnju smatram nepotrebnim uzrujavanjem porodica žrtava. Naknadno sudsko veštačenje leševa nije razlog da se traži produženje mere, imajući u vidu da istraga već predugo traje, a osnovanosti sumnji nema. Moj branjenik i ja smo očekivali da će se u ovoj fazi tužilac odlučiti za obustavu postupak i ukidanje pritvora” kaže advokat Dejan A. Vasić, branilac Zlatana Krstića.

Podsetimo, prethodno je Krstiću mera sudskog pritvora produžena početkom jula ove godine.

Izvor: Radio Kontakt plus


Comments

Pročitaj još