• Početna>
  • Vesti>

Spirić najavio otvaranje konkursa za dodelu 82 stana mladim bračnim parovima

Konkurs za dodelu  82 stambene jedinice u 7 zgrada u Kosovkoj Mitrovici biće otvoren u ponedeljak 2. septembra, najavio je danas predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

Zgrade se nalaze u ulicama Kolašinskoj, Lole Ribara, Majora Tepića i Anke Spajić . Konkurs će biti otvoiren 30 dana, a namenjen je pre svega mladim bračnim parovima sa više dece koji nisu stambeno zbrinuti.

Završetak radova očekuje se za mesec do mesec i po dana, rekao je Spirić novinarima nakon obilaska gradilišta u Kolašinskoj ulici.

Sredstva je obezbedila Vlada Srbije preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju, u visini od 300 miliona dinara.

“Ovim želimo da javno pozovemo građane Kosovske Mirovice da se jave na konkurs kojim pokazujemo da vodimo odgovornu socijalnu politiku . Prioritet su nam mladi bračni parovi sa više dece. Time obezbeđujemo trajni opstanak na prostoru našeg grada i Kosova i Metohije” poručio je Spirić.

On je izrazio nadu da će Kosovska Mitrovica održati kontinuitet brze izgradnje stambenih jedinica i podsetio da je samo u ovoj opštini u jednom trenutku, Vlada Srbije uložila skoro pola miliona evera samo za infrastrukturne projekte koji su u završnoj fazi.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još