• Početna>
  • Vesti>

Održan sastanak ministarke Živić i Nasrin Pourghazian

Ministarka poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u kosovskoj vladi Dijana Živić, sastala se danas sa Nasrin Pourghazian, šeficom za razvojnu saradnju u ambasadi Švedske na Kosovu.

Živić je Pourghazian upoznala sa investicijama koje su izvršene poslednjih godina u sektoru poljoprivrede, a koje su kako je ona rekla uticale na ubrzanje razvoja ovog sektora u zemlji.

Takođe, on je šeficu razvojne saradnje upoznala sa programom podrške MPŠRR-a, kao i sa nekoliko prioriteta ovog ministarstva za ovu godinu.

Ministarka je naznačila i potrebu za produbljivanjem saradnje između Kosova i Švedske, sa ciljem napretka sektora poljoprivrede.

U otvorenom i prijateljskom razgovoru ukazano je na značaj kontinuirane saradnje u oblasti zaštite životne sredine i izražena spremnost da se ta saradnja uspešno nastavi.

Šefica za razvojnu saradnju, Nasrin Pourghazin, ocenila je pozitivno rad ministarstva u pravcu jačanja sektora poljoprivrede i potvrdila spremnost za podršku, kao i za dalju saradnju sa ciljem unapredjenja sektora poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja na Kosovu.

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još