• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Odluka Prištine da zabrani zvaničnicima dolazak je suluda

Predstavnici Srpske liste smatraju da je odluka Prištine da zabrani ulazak na Kosovo srpskim zvaničnicima, suluda.

“Nakon što je zabranjeno da se Srbi snabdevaju srpskom robom, i današnja odluka predstavlja kršenje svih dogovora o slobodi kretanja. Sada već po pravilu, nažalost, nema reakcije međunarodne zajednice, kao ni njihovih predstavnika u Prištini. Akcije Prištine unazad godinu dana predstavljaju sinhronizovanu, dobro planiranu akciju, sa ciljem destabilizacije prilika na terenu i getoizacije srpskog naroda, sa namerom da se on stavi u takve nehumane uslove kako bi napustio prostor Kosova i Metohije” navodi se u saopštenju Srpsle liste.

“Ako znamo da celokupni obrazovni, kulturni, zdravstveni i privredni sistem Srba na Kosovu i Metohiji, i uopšte život, finansiraju institucije Republike Srbije, onda je odluka kojom se zabranjuje da srpski zvaničnici posete sopstveni narod pokazuje mržnju Prištine prema svemu što je srpsko, ali i jasno ukazuje šta je krajnja namera današnje odluke” stoji u daljem tekstu.

Iz Srpske liste pozivaju međunarodnu zajednici da “ne bude gluva i slepa na ovakvo antisrpsko ponašanje kosovskih institucija, jer Srpska lista i srpski narod nisu i neće nemo posmatrati kako ih Priština obespravljuje.”

“Srpska lista se trudi da sve svoje kapaciteta, u konsultaciji sa našom državom Srbijom i predsednikom Vučićem, stavi u funkciju očuvanja mira na ovim prostorima, i zato apelujemo na građane da ostanu pribrani, ali jasno poručujemo da ćemo uvek biti ispred svog naroda i najsnažnije se odupreti svim političkim sredstvima onima koji nastoje da ovim akcijama ugroze opstanak našeg naroda” stoji na kraju saopštenja.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još