Preminuo dr spec. Zoran Mitrović

Posle kraće i teške bolesti  u večernjim satima 29. juna 2019. preminuo je doktor specijalista hematologije Zoran Mitrović.

Dr Mitrović će ostati upamćen kao neko ko je bio predan svom poslu, lekar vredan svakog poštovanja, cenjen i uvažavan od svojih kolega, svojih pacijenata i svojih sugrađana, čiji su saveti i stručno mišljenje bili uvek traženi i rado prihvatani.

Lekar, predan svom pozivu, nikada nije napuštao Kosovo i Metohiju. Devet godina pre ratnih dešavanja dr Mitrović je radio kao hematolog u Kliničkom centru u Prištini, nakon čega je svoje vrsno lekarsko znanje rado delio sa mladim kolegama u srpskim sredinama, lečio je i pomagao svakom ko se obratio za pomoć bez izuzetaka.

Rodio se u Lepini 1961.godine, živeo je u Lipljanu do rata, kada se sa porodicom vratio u zavičajno selo. Radio je kao doktor hematolog u lokalnoj ambulanti u Lepini, a od 2013.godine pa do poslednjeg dana svog života, obavljao je i dužnost direktora Doma zdravlja u Donjoj Gušterici.

Doktor Zoran Mitrović biće sahranjen sutra na seoskom groblju u njegovom rodnom selu Lepini u 12 časova. Ostavio je za sobom suprugu, sina, ćerku, roditelje i mnogobrojnu rodbinu.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još