Devetnaeste “Vidovdanske igre” u Velikom Ropotovu

Devetnaeste po redu  “Vidovdanske igre” koje se tradicionalno održavaju uoči Vidovdana u Velikom Ropotovu otvorene su 20.juna. Manifestacija okuplja veliki broj stanovnika opštine Ranilug,ali i susednih opština, kao i posetioce iz svih delova Srbije.

Manifestaciju je svečano otvorio  ovogodišnji  predsednik  Organizacionog odbora vidovdanskih igara Milorad Stoilković. Tokom trajanja ove manifestacije organizovan je raznovrstan kulturno-sportski program.

Osim kulturno-umetnickog dela, svake večeri predviđena su  i sportska dešavanja. Pored košarke i fudbala, tu su i ostali sportovi, a za pobednike su obezbeđene  vredne nagrade.

Pre samog otvaranja Vidovdanskih svečanosti gosti i učesnici ove manifestacije mogli su da uživaju u domaćoj hrani koju su pripremile  domaćice (Ropoćanke).

Vidovdanske svečanosti trajaće sve do 28. juna, kada se održava i centralna manifestacija na Prilepcu, mestu rođenja Kneza Lazara, gde se očekuje veliko broj posetilaca. Sve u svemu dovoljno razloga da posetite Veliko Ropotovo u narednim danima.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još