• Početna>
  • Vesti>

Svet Franca Kafke i Žena iz Vitine Dragomira Kostića pred gračaničkom publikom

Promocija knjiga “Svet Franca Kafke” i “Žena iz Vitine” prof. dr Dragomira Kostića biće održana u četvrtak 13. juna od 20h, u Domu kulture Gračanica.

„Knjiga Svet Franca Kafke Dragomira Kostića je svež, lucidan doprinos tumačenju dela ovog velikog pisca. Doprinos, uprkos bojazni da se ništa novo, drugačije ne može reći o piscu koji se čita da bi se tumačio. Uprkos tome, nov je način na koji je sve u njoj rečeno, tj. napisano. Nov, jer se ova knjiga, može čitati i kao roman o Kafki, o njegovom čudesnom svetu patnje, straha, kazni, presuda, preobražaja, apsurda, beznadežnosti, ali i ljubavi“ – napisao je o ovoj knjizi Žarko Milenković.

O knjizi Žena iz Vitine publicista Đorđe Jevtić kaže: „U njoj profesor Kostić snažno afirmiše i valorizuje sve najvažnije srpske stvaraoce na Kosovu i Metohiji u pozamašnom vremenskom periodu, u dubljoj prošlosti pa sve do danas.“

Dragomir Kostić je redovni profesor na Katedri za srpsku književnost i jezik Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini – Kosovska Mitrovica. Rođen je u Preocu kod Prištine 1954. Godine. Objavio je sledeće knjige: Fragmenti o zaboravljenom vremenu (1997); Srpska proza na Kosovu i Metohiji 1945–2000 (2002); Još njegova duša luta, Književno delo Dragiše Vasića (2006); Andrić, Prokleta avlija (2006); Svet apsurda „Anikina vremena“ Ive Andrića (2007) i Poetika patnje, Tri dela Borisava Stankovića (2012).

Na promociji će govoriti publicista Đorđe Jevtić, književni kritičar Žarko Milenković i autor.

Organizator promocije je Dom kulture Gračanica.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još