• Početna>
  • Vesti>

PIK: Pokrenut krivični postupak protiv pet policajaca u Leposaviću

Policijski inspektorat Kosova pokrenuo je krivični postupak i preporučio Kosovskoj policiji da suspenduje pet policajaca iz policijske stanice u Leposaviću do kraja istrage zbog summnje da su maloletniku iz Leposavića 18. maja usled prekomerne upotrebe sile naneli telesne povrede.

Kosovska policija 18.05. u 04:04 obaveštena je od strane Kliničko-bolničkog centra u Severnoj Mitrovici da su primili lice – maloletnog kosovskog Srbina R. N. (2001) „koji je zadobio povrede u tuči“.

Patrola regiona Sever otišla je do bolnice kako bi uzela izjavu od ovog lica. U prisustvu svojih roditelja, R.N. je dao izjavu u kojoj se žalio na postupanje policije, potvrđeno je za KoSSev iz policije regiona Sever.

Međutim, kako je KoSSev nezvanično saznao, ovom maloletniku bile su nanete telesne povrede u policijskoj stanici u Leposaviću, od strane istražnih policajaca.

Kako bi smo potvrdili ove navode kontaktirali smo Policijski inspektorat Kosova (PIK) koji je dalje preuzeo slučaj. U odgovoru za naš portal, PIK je potvrdio ove navode i saopštio da je pokrenut krivični postupak.

Policijski inspektorat Kosova 18. maja obavešten je od strane policije, odnosno Regionalne direkcije Severne Mitrovice u vezi sa žalbom građanina (maloletnika) iz Leposavića, na prekoračenje policijskih ovlašćenja, odnosno zlostavljanja od strane policijskih službenika, navodi se u odgovoru PIK-a.

Nakon primljene žalbe, iz PIK-a su saopštili da su pokrenuli istragu, te da su pronađeni „razni dokazi koji mogu pomoći u rešavanju ovog slučaja“.

Nakon prikupljanja informacija od inspektora u konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom, Policijski inspektorat je pokrenuo krivični postupak u ovom predmetu zbog sumnje da je počinjeno krivično delo „zlostavljanje u vršenju službene dužnosti ili javnih ovlašćenja“ i „nanošenje lakih telesnih povreda“, navodi se u saopštenju PIK-a.

PIK je preporučio Kosovskoj policiji da suspenduje pet policajaca koji rade u policijskoj stanici u Leposaviću do kraja istrage.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još