Ilić: “Povelja koja svima znači”

Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije dodelilo je Povelju za emisiju “Radio sećanja” muzičkom uredniku Radio Kosovske Mitrovice Nenadu Iliću. Prestižno priznanje, kako nam je rekao, stiže u pravom trenutku, kada se kao urednik zalaže za unapređenje kvaliteta muzičkog programa.

“Ova nagrada od eminentnog udruženja muzičara mnogo znači, meni ali i mojim kolegama u Radio Kosovskoj Mitrovici, jer smo radio koji inače neguje dobru muziku a po tome je i poznat, pa mi je nagrada u toliko draža. Dolazi u trenutku kada se trudimo da neke emisije koje traju više od 15 godina, kakva je “Radio sećanja”, emisija evergrin muzike -hitovi za sva vremena, sačuvamo zauvek” kaže Nenad Ilić muzički urednik Radio Kosovske Mitrovice.

Na dodeli ove povelje, bilo je lepo družiti se sa legendarnim Kornelijem Batom Kovačem, Brajanom Rašićem, oficijalnim fotografom” Rolingstounsa”, Radetom Ercegovcem, koji je kao tonski snimatelj učestvovao u stvaranju značajnog diskografskog materijala SFRJ, Bajagom, Željkom Joksimovićem, Vasilom Hadžimanovim i drugima ” dodao je Ilić.

Ilić je na kraju rekao da je povelju dobio i džez gitarista Petar Rakić, inače njegov dugogodišnji prijatelj i saradnik.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još