• Početna>
  • Vesti>

Srbi sa KiM krenuli peške u Beograd na miting 19. aprila

Danas u 10 sati sa Jarinja je ka Beogradu peške krenula grupa Srba sa KiM na miting u okviru kampanje “Budućnost Srbije” koji se održava 19. aprila.

“Na put pešice do Beograda odlučili smo da krenemo kako bismo podržali i predsednika Aleksandra Vučića i politiku jačanja Srbije, jer samo jaka Srbija može zaštiti prava našeg naroda i osigurati njegov opstanak na KiM. Oni koji rade protiv stabilne i snažne Srbije rade protiv interesa Srba na KiM, i mi nemamo nameru da ćutimo jer potencijalne žrtve neodgovorne igre dela srpske opozicije mogu biti naše porodice”.

“Važno je ljude u centralnoj Srbiji podsetiti da mi na KiM i dalje postojimo i da smo izloženi nezapamćenim pritiscima, obespravljivanju i nasilju. Nama se radi o glavi dok tamo neki Đilas, Jeremić i Obradović pokušavaju da zadovolje svoje lične i sebične ambicije i usput upropaste i Srbiju i nas”. 

“Mi ne možemo da sedimo na KiM i gledamo kako se u centralnoj Srbiji dešava teror manjine nad većinom. Mi nemamo nikakve sumnje da su oni koji nastoje da oslabe Srbiju taj nalog dobili da bi se pitanje KiM rešilo na za nas nepovoljan način”.

“Mislimo da je neophodno da Srbija čuje autentičan glas Srba sa KiM, a ne profitere koji žive u luksuzu u Beogradu i predstavljaju se kao Srbi sa KiM”.

“Živimo u vremenu kada se dalekosežno odlučuje o budućnosti srpstva na KiM i pozivamo ljude dobre volje, koji vole Srbiju i naše zajedničko izvorište da nas podrže usput, da nas pozdrave i ohrabre, jer ono što mi danas čuvamo, čuvamo za ceo srpski narod”. Na prelazu Jarinje Srbima je zatraženo da spuste zastave Srbije i transparente.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još