• Početna>
  • Vesti>

Izložba radova polaznika likovne radionice “Moj grad”

Izložba radova polaznika likovno-edukativne radionice „Moj grad“ biće otvorena u Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u ponedeljak 25. marta 2019. godine u 18 časova.

Na izložbi „Moj grad“ izloženi su grupni i pojedinačni radovi polaznika istoimene radionice, nastali tokom februara i marta 2019. godine u Kulturnom centru „Akvarijus“. Izložba prezentuje dečja viđenja grada u kojem žive kroz slike, crteže, kolaže koji su realizovani različitim likovnim rukopisom, ali odišu jedinstvenom poetikom, protkani su zajedničkim osećanjem i mišlju o boljem, lepšem i srećnijem okruženju.

Edukativno-umetničke likovne radionice osmišljene su tako da deci uzrasta od četiri do četrnaest godina pruže, nenametljivo, kroz zabavu i igru, osnovna saznanja iz oblasti likovnih umetnosti, i da ih osposobe za za kreativno izražavanje, za ispoljavanje sopstvenog kreativnog potencijala.

Na izložbi su predstavljeni dečji radovi dvadeset i petoro autora, uzrasta od četiri do četrnaest godina.

Radionice i izložba u „Akvarijusu“ deo su projekta „Izgradnja društvenih veza i zaštita manjinskih zajednica na Kosovu“ koji finansira Britanska ambasada u Prištini a implementira IOM, i koji ima za cilj da poboljša interakciju i da doprinos pomirenju među različitim etničkim grupama kroz podršku kulturnih i sportskih aktivnosti za decu i mlade.

 

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još