• Početna>
  • Vesti>

Udruženje “ŠAPA Severna Mitrovica” u programu sterilizacije i kastracije napuštenih pasa

Udruženje “ŠAPA Severna Mitrovica” uključilo se  u program sterilizacije i kastracije napuštenih pasa koji sprovodi kosovska Agencija za veterinu na celoj teritoriji Kosova. Program će trajati godinu dana i sve sterilizacije i kastracije su potpuno besplatne. Program sprovode licencirani veterinari.

Cilj programa je smanjenje broja napuštenih pasa na ulicama i namenjen je svim nevlasničkim psima u gradskim, prigradskim i seoskim sredinama na Kosovu.

U okviru programa sterilizacije/kastracije svi psi će dobiti vakcine protiv besnila, sredstva za čišćenje od parazita i ušnu oznaku tzv.minđušu na jednom uvetu koja označava da je pas prošao kroz program.

Iz Udruženja “ŠAPA Severna Mitrovica” pozivaju lokalne vlasti da podrže ovaj program javnim apelom građanima da se prestane sa zlostavljanjem i trovanjem pasa i molbom za malo više strpljenja i razumevanja za sve one koji pokušavaju da reše problem napuštenih pasa na našim ulicama.

Za pse na severu Kosova, građani se mogu javiti i veterinaru Đorđu Kragoviću, veterinarska ordinacija AgroVet u Lešku, telefon: 064/1737994, a očekuje se  da se i ordinacija Nera Vet u Severnoj Mitrovici veterinarke Milice Elezović uskoro uključi u program.

 

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još