• Početna>
  • Vesti>

Ivančević: RTV “Puls” važan deo JP “Mreža Most”

RTV Puls iz Šilova na Kosovu i Metohiji ovogodišnji je dobitnik nagrade za novinarsku hrabrost “Milan Pantić”. Nagrada je danas uručena direktoru i glavnom i odgovornom uredniku ovog medija Nenadu Milenkoviću.

Novinarska nagrada “Milan Pantić” , koja se u organizaciji kompanije “Novosti” dodeljuje za novinarsku hrabrost ove godine pripala je RTV “Puls” iz Šilova zbog toga jer se svakodnevno suočavaju sa problemima u izveštavanju. Živeći u neprijateljskom okruženju a ipak uspevajući da objektivne i tačne informacije na vreme prenesu svojim gledaocima i slušaocima, može se reći da je ove godine nagrada otišla u prave ruke, kažu iz Udruženja novinara Srbije.

“Ovo je najveće priznanje za nas, od postojanja Radio televizije “Puls” . Veliko je jer dolazi od jedne od najvećih medijskih institucija u Srbiji. Ovo priznanje za hrabrost je jedan teret koji ćemo mi da nosimo u svom radu i koje ćemo morati da branimo i čuvamo”, rekao je direktor i glavni i odgovorni urednik RTV “Puls” Nenad Milenković.

On je dodao da “ako bi tražili heroje u “Puls”-u onda su to naši sagovornici”.

“Oni koji skupe hrabrost i stanu ispred kamere i prikažu istinu onakvu kakva jeste, oni su heroji. Nagradu nije dobila samo RTV “Puls” već su je dobili i svi naši sagovornici, čak i gledaoci. Svi mali i veliki ljudi”, rekao je Milenković.

Prema rečima Milana Babovića, zamenika glavnog urednika “Večernjih novosti”, ono sa čim se danas suočavaju novinari na Kosovu i Metohiji je strašno i tragično.

“Udruženje novinara Srbije uvek nastoji da pomogne i ohrabri kako bi svoj posao radili onako kako su ga radili do sada, jer u uslovima kada nikada ne znate da ćete se sa zadatka vratiti nepovredjeni, novinarski posao dobija novu dimenziju o kojoj mi u Beogradu i van Kosova i ne razmišljamo”, naglasio je Babović.

Direktorica Javnog preduzeća “Mreža Most” u čijem sastavu radi RTV “Puls” Slađana Ivančević istakla je da je “Puls” važan deo ovog preduzeća.

“Mi smo porodica koja sve lepe i ružne stvari deli zajedno. Žao mi je što je do postojanja i uručenja ovakve nagrade uopšte moralo da dodje. Ali to je stvarnost, sadašnjost i stalno se dešava”, naglasila je Ivančević.

Ona je čestitala svojim kolegama uz uverenje da će kolektiv nagradu opravdati jer se “oni hrabri, bude, spavaju i hrabro žive”.

“Njima ne preostaje ništa drugo nego da budu hrabri”, zaključila je Ivančević.

Govoreći o svom zanatu, urednica RTV “Puls” Branka Milenković istakla je da “biti novinar na Kosovu i Metohiji je veliki izazov”.

“Uvek kada govorite istinu nekome ste trn u oku, pa odatle i napadi na mene i kolege. Medjutim, kada profesionalno i predano radite svoj posao onda stižu i ovakve nagrade koje su jako bitne za nas”, rekla je Milenković česitajući kolegama nagradu.

Nagrada je ustanovljena u znak sećanja na dopisnika “Večernjih novosti” iz Jagodine, Milana Pantića koji je ubijen 11. juna 2001. godine u hodniku ispred svog stana a ubica još nije pronadjen.

Nagradu su do sada dobili Jugoslav Ćosić, Živojin Rakočević, Mišo Ristović, Nikola Brzić, Vladimir Mitrić, Zagorka Uskoković, Dragana Zečević, i mnogi drugi. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa od 100 hiljada dinara a uručuje se na dan ubistva Milana Pantića.

 

Izvor: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još