• Početna>
  • Vesti>

Kosovsko tužilaštvo demantuje: Nije bilo sastanka sa Dolovac

Kosovsko tužilaštvo demantovalo je navode  da je srpska republička javna tužiteljka, Zagorka Dolovac, razgovarala sa glavnim kosovskim tužiocem, Aleksandrom Ljumezijem, te da je tema tog razgovora bio i slučaj istrage ubistva Olivera Ivanovića. 

List Danas prethodno je, pozivajući se na visoke diplomatske izvor sa KiM-a, javio i da je ovom sastanku posredovao američki državni tužilac, Džef Sešns (Jeff Sessions), da je sastanak održan u Prištini i „u četiri oka“.

Međutim, iz kosovskog tužilaštva objašnjavaju da je 24. maja održan okrugli sto regionalnog karaktera, ali u Zagrebu, a kojem su prisustvovali, kako se navodi, osim Sešna, i glavni tužioci i direktori policija iz regiona – Albanije, BiH, Hrvatske, sa Kosova, iz Makedonije, Crne Gore i Srbije.

Održana je, ističu, i večera koju je organizovao domaćin, te da su na večeri „za jednim stolom učestvovali svi glavni gosti“.

„Bilo je razgovora među učesnicima tom prilikom, ali ni u kom slučaju u formi i o temama kako su mediji izvestili,“ navodi se u saopštenju i dodaje:

„Američki advokat Džef Sešn nije posredovao ni jednom sastanku ove vrste i zaista sastanak – o kojem je izvešteno – nije se dogodio. Shodno tome, pošto takvog sastanka nije bilo, naravno nije bilo ni razgovora o bilo kom konkretnom pitanju. Dakle, vest da je navodno održan sastanak i da se navodno razgovaralo o ubistvu srpskog političara Ivanovića je neistinita.“

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još