Sahranjen Oliver Ivanović

Oliver Ivanović sahranjen je danas u Beogradu, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Opelo je služio vladika raško-prizrenski Teodosije koji je rekao da su Olivera poštovali na Kosovu, u Srbiji i inostranstvu, da su ga poštovali i Albanci i da će svima nedostajati.

„Oliver ostaje sa nama kao simbol naše rešenosti da budemo svoj na svome,borbe za istinu i pravdu“, rekao je vladika Teodosije.

Više hiljada građana iz cele Srbije,porodica, prijatelji, predstavnici državnog vrha i političkog i javnog života oprostili su se od Olivera Ivanovića, predsednika Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” i jednog od najznačajnijih lidera Srba sa Kosova i Metohije.

Delegaciju Vlade Srbije je  predvodila premijerka Ana Brnabić i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. Sahrani su prisustvovali i patrijarh Irinej, prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, predsednik SNV Milorad Pupovac, Arno Gujon i mnogi drugi.

Saučešće su primali supruga Milena Ivanović, Oliverevi brat i sestra i drugi članovi porodice.

Svetska šampionka u karateu i dugogodišnja Ivanovićeva prijateljica Tanja Petrović održala je u ime porodice i prijatelja govor, navodeći da je nema pred zločinačkim činom.

“Ne boj se Olivere tamo gde ti ideš, tamo je Bog, tamo je vera i istina za koju si se borio i poginuo”, rekla je Tanja Petrović i poručila: “Svi smo mi Oliver”.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još