Jevtić sa francusko- nemačkom delegacijom

Potpredsednik Vlade i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić, sastao se danas u Prištini sa francusko- nemačkom delegacijom koju su činili specijalni izaslanik za jugoistočnu Evropu, Tursku i države EFTA saveznog Ministarstva spoljnih poslova Nemačke, Kristijan Helbah i šef Odeljenja za Zapadni Balkan pri Ministarstvu za evropske i inostrane poslove Francuske, Tomas Bertin.

Sa predstavnicima Francuske i Nemačke, potpredsednik Vlade Dalibor Jevtić je razgovarao o aktuelnim političkim temama, na koji način prevazići probleme sa kojima se kosovsko društvo danas suočava. Posebno je istakao važnost nastavka dijaloga Beograda i Prištine i naglasio da je uvek dobro kada se o problemima razgovara na svim nivoima. Jevtić je istakao stav političkih predstvnika Srba po pitanju inicijative za ukidanje Specijalnog suda, stav koji je jasan i nedvosmislen – Srpska lista je protiv ove inicijative

Izaslanicima vlada Nemačke i Francuske za Jugoistočnu Evropu Jevtić je preneo i koji su najveći problemi sa kojima se suočavaju nevećinski narodi na Kosovu.

Današnjem sastanku prisustvovali su i ambasadori Nemačke i Francuske u Prištini, Kristijan Held i Didier Šabert., navodi se u saopštenju.

Izvor: TV MOst

Comments

Pročitaj još