• Početna>
  • Vesti>

Marko Đurić sutra u Kosovskoj Mitrovici na obeležavanju Dana pobede nad fašizmom

Kosovska Mitrovica, 3. novembra 2015.- Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djuric (S) urucio je danas kljuceve i resenja o useljenju stanarima dveju zgrada, izgradjenih sredstvima Vlade Srbije u naselju Bosnjacka Mahala u Kosovskoj Mitrovici.Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je istakao da ulaganje Vlade Srbije u Kosovsku Mitrovicu nije slucajno."Kosovska Mitrovica je za Srbe na Kosovu i Metohiji grad od strateskog znacaja. To je jedina velika urbana sredina koja je sacuvana posle svih pogroma, nasilja i proterivanja od 1999.godine naovamo i mi cemo nastaviti da posebnu paznju posvecujemo razvoju Kosovske Mitrovice", podvukao je Djuric.FOTO TANJUG/BOKI/ nr

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić prisustvovaće sutra, 9. maja, u Kosovskoj Mitrovici obeležavanju Dana pobede nad fašizmom.
Tom prilikom, Đurić će u 12 sati položiti venac na Spomenik rudarima junacima iz Narodnooslobodilačke borbe, a u 12,30 sati, u pešačkoj zoni ulice Kralja Petra Prvog, obići će izložbu fotografija iz Drugog svetskog rata, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

U 15 sati, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju obratiće se na centralnoj svečanosti obeležavanja Dana pobede nad fašizmom, koja će biti održana kod spomenika knezu Lazaru.

Comments

Pročitaj još