• Početna>
  • Vesti>

Djurić: Medjuanrodni zvaničnici da uzmu piromanima šibice iz ruku

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić, komentarišući izjavu Edija Rame “da, ako perspektiva za članstvo Zapadnog Balkana u EU nastavi da bledi, ne može da se isključi ujedinjenje njegove zemlje i Kosova”, poručio je da je “ideja Velike Albanije koja pripada delu mračne fašističke prošlosti zauvek sahranjena sa Enverom Hodžom”.

“Želeo bih da obavestim Edija Ramu i Hašima Tačija da je Enver Hodža mrtav i da je zajedno sa njim zauvek sahranjena ideja Velike Albanije koja pripada delu mračne fašističke prošlosti tog dela Balkanskog poluostrva.

„Neka se niko ne igra pokušavajući da oživi fašističku ideju Velike Albanije jer je na Balkanu i u Evropi uvek bilo više onih koji su spremni da tu ideju sahrane nego onih koji su spremni da takvu ideju oživljavaju“, rekao je Djurić.

Djurić smatra da je potrebno razgovarati o tome kako da se ljudi bolje povežu i imaju bolji život, i Albanci i Srbi a ne „da se poput piromana predstavnici Tirane i separatista u Prištini igraju sa sudbinom čitavog regiona“.

„Nepristojno je „merkati“ tudje teritorije i zato dalje ruke od Srbije“, poručio je Djurić.

Govoreći o izjavi Hašima Tačija koji je rekao da će Kosovo uskoro pokrenuti tužbu za genocid protiv Srbije, Djurić je ocenio da „to pokazuje način na koji bi Priština koristila eventualno članstvo u bilo kojoj medjunarodnoj organizaciji“.

„Na sreću, naša južna pokrajina nikada neće postati članica ni UN-a, ni bilo koje druge organizacije tog tipa i separatisti u Prištini trebalo bi da se pozabave ekonomijom, korupcijom i teškim problemima koji tamo postoje a ne da izazivaju dodatne tenzije“, ocenio je Djurić i dodao da bi „medjunarodni zvaničnici piromanima iz Tirane i Prištine trebali konačno da uzmu šibice iz ruku“.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još