Doček Nove godine na severu Kosova i Metohije

Nova 2017. godina u Kosovske Mitrovice dočekana je tradicionalnim odbrojavanjem . Građani severa Kosova i Metohije imaju pored uobičajenih želja , zdravlja, ljubavi i sreće imaju i onu koja karakteriše ove prostore da u 2017. ovde pre svega vlada mir.

Po prvi put na Kosovu i Metuhiju, u Zvečanu Novu godinu i predstojeće Božićne praznike proslavljaju i naši iz Beča.

Želje su im iste da bude zdravlja , sreće i uspeha u svim segmentima života. Uz podsećanje da smo mi na Kosovu i Metohiji poznati kao dobri domaćini svoje gostoprimstvo pokazali su sinoć i na delu.

Gosti su rekli da im je lepo u našem gradu da se lepo provode ali da mi imamo nešto što oni nemaju da je ovde ipak malo drugačije.

Srećnu novu godinu građanima Kosova i Metohije poželeo je u ponoć zamenik direktora KBC-a Kosovska Mitrovica Zlatan Elek uz želju da budu zdravi , srećni i veseli i da njihova ustanova ima što manje pacijenata.

Organizovanog dočeka Nove godine na trgovima ni ove godine nije bilo. Rukovodstvo Opštine Zvečan je donelo odluku da novac namenjen za organizaciju niovogodišnje proslave usmeri za lečenje dečaka Nikole Markovića koji se 16 meseci nalazi na bolničkom lečenju u Đenovi.

Pravoslavnu novu godinu tradicionalno će organizovati Opština Kosovska MItrovica sa celodnevnim programom i koncertom na platou kod tehničke škole.

 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još