• Početna>
  • Vesti>

Nenad Jero Radenković obeležio 30 godina književnog stvaralaštva

Pesnik Nenad Jero Radenković promocijom knjige pesama “Crne krede” u Domu kulture u Zvečanu obeležio je 30 godina književnog stvaralaštva.

Milan Mihajlović, pesnik i Radenkovićev prijatelj govoreći o knjizi rekao je da se u svakoj od 54 pesme koliko ih je satkano u knjizi “Crne krede” mogu naći istinski stihovi medaljoni, životni medaljoni, misaoni, koji se “ po mom ličnom uverenju mogu svrstati uz misli iz Znakova pored puta našeg nobelovca Iva Andrića I Blaga carog Radovana Jovana Dučića”.
U svakom od tri cilkusa koji su sazdani od ljubavnih, rodoljubivih I pesama posvećenim prijateljima, izdvajaju se istine proživljene I doživljene. One se ogledaju u jednom stihu,a nekada ispisane kao zasebna strofa. Njegova specifičnost jeste I način kazivanja pesama”, rekao je Mihajlović.
Nenad Jero Radenković rekao je da prisustvo dragih ljudi I prijatelja na promociji jeste najveće priznanje za njegovo stvaralaštvo u književnom smislu.
Stihove iz knjige pesama “Crne krede” kazivali su glumac Ivan Vučković I pesnik Miomir Jovanović.
Pesmu “Živi krst” otpevala je vokalna solistkinja KUD-a Zvečan Desanka Vuksanović uz gitarsku pratnju Ivana Vuksanovića.

Comments

Pročitaj još