• Početna>
  • Vesti>

Obeležen jubilej pesničkog stvaralaštva Milice Jeftimijević Lilić

U velikoj sali Opštine Zvečan, sinoć je obeležen jubilej – 40 godina stvaranja Milice Jeftimijević Lilić.

Pesnikinja je, vidno uzbuđena i radosna, rekla da se na ovaj način “vratila na izvor”, na početak svega, kako i treba.

“Doživela sam lepa i divna priznanja u zemlji i svetu, prihvaćena sam gde god da sam bila, ali najlepši je osećaj znati da si prihvaćen i vrednovan od svojih. Zahvaljujem se rukovodstvu Opštine što je imalo sluha za moje kolege koje su želele da obeleže ovaj jubilej. Ovo je prilika da vidim sugrađanje, da im se obratim i podelim emocije sa njima” rekla je Lilićka.

Događaju su prisustvovali pesnici Miomir Jovanović, Vida Arsenijević, Nenad Jero Radenković i Milan Mihajlović, koji je ujedno bio i domaćin događaja. Kazivanjem svojih stihova oni su upotpunili ovaj događaj. Pevačka grupa KUD Zvečan je svojim nastupom otvorila i zatvorila događaj.

Milica Jeftimijević Lilić je rođena u Lovcu kod Banjske. Po zvanju je magistar filoloških nauka. Godinama je radila kao urednik za kulturu u Radio Prištini, TV Prištini kao i u redakciji RTS. Dobitnik je više značajnih priznanja, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Objavila je preko 20 zbirki pesama, a njene pesme su prevođene na više stranih jezika.

 

Comments

Pročitaj još